Доступність посилання

ТОП новини

Меркель запевнила Західні Балкани в європейській перспективі


Анґела Меркель у Белграді, 8 липня 2015 року
Анґела Меркель у Белграді, 8 липня 2015 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель у перебігу візиту на Балкани запевнила країни регіону, що на їхньому шляху до вступу до Європейського союзу не буде штучних перешкод.

«У наших інтересах дотриматися нашої обіцянки, що країни Західних Балкан мали європейську перспективу, і ми усвідомлюємо цю перспективу, бо це питання довіри до нас», – сказала вона в Тирані після зустрічі з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою.

Пізніше, вже в Белграді, вона зустрілася з прем’єр-міністром Сербії Александаром Вучичем і заявила, що ЄС допоможе країнам Західних Балкан упоратися з напливом нелегальних мігрантів.

У четвер, 9 липня, Меркель має відвідати Боснію і Герцеговину. Як очікують, у Сараєві вона закличе боснійців почати соціальні й економічні реформи, що мають наблизити їхню країну до членства в ЄС.

Албанія, що є членом НАТО ще з 2009 року, 2014-го була визнана офіційним кандидатом на вступ до Євросоюзу. Сербія стала офіційним кандидатом на вступ до Європейського союзу 2012 року. Боснія наразі не має офіційного статусу кандидата на вступ до ЄС, але ще з 2003 року є «потенційним кандидатом».

XS
SM
MD
LG