Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Ростові-на-Дону розпочинає розгляд справи Олега Сенцова


Олег Сенцов за ґратами в Росії
Олег Сенцов за ґратами в Росії

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 9 липня розпочинає розгляд кримінальної справи українського режисера Олега Сенцова, якого російська влада звинувачується у скоєнні терористичних актів в окупованому Криму.

«Попереднє слухання призначене на 10:00. Воно проводитиметься суддею у закритому судовому засіданні за участю сторін», – передає російська інформагенція ТАСС слова речниці суду Альони Катькало.

Російські слідчі вважають, що Сенцов створив у Криму «терористичну спільноту», яка нібито була структурним підрозділом організації «Правий сектор».

Олег Сенцов був затриманий співробітниками ФСБ в анексованому Росією Криму в травні 2014 року. Слідчі вважають, що він організував підпали у сімферопольському відділенні «Єдиної Росії» і офісі організації «Російська громада».

У кримінальній справі, крім Сенцова, проходять ще три людини: Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній. Афанасьєв і Чирній раніше дали свідчення і, уклавши угоду зі слідством, були засуджені на 7 років позбавлення волі кожен. Кольченко на даний час перебуває в московському СІЗО.

Україна вважає затримання українського режисера окупаційною «владою» Криму незаконним, а справу проти Сенцова та його колег – сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG