Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін – Лаврову: питання Криму не закрите


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Питання Криму не закрите для міжнародного співтовариства, його окупація Росією ніколи не буде визнана міжнародним співтовариством, заявив у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Так він прокоментував заяву свого російського колеги Сергія Лаврова про те, що належність Криму Росії не обговорюється і це питання закрите.

«Жодна держава, для якої права людини, міжнародне право та міжнародна безпека не порожні слова, ніколи не визнає російської окупації Криму і ті злочинні рішення, які ухвалила Росія», – сказав Клімкін.

За словами українського міністра, дії Росії спрямовані на ізоляцію півострова і його жителів.

«Росія закрила Крим для світу. Росія також закрила Крим для тих жителів півострова, які хочуть жити на рідній землі в умовах свободи і процвітання, і щоб над ними не знущалася окупаційна влада, забираючи останні цивільні права, позбавляючи надії на гідне життя», – сказав Клімкін.

Раніше сьогодні глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що в ході саміту БРІКС і ШОС ніхто з партнерів Росії в цих організаціях не заявляв про невизнання Криму російською територією. Тому питання Криму, за словами Лаврова, закрите.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія приєднала Крим. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Після цього країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Росії і Криму і продовжують наполягати на тому, що Крим – це Україна.

XS
SM
MD
LG