Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську «майдан проти мера» зупинили до результатів перевірки


У Дніпродзержинську активісти зупинили акцію протесту за відставку міського голови на площі перед міськрадою до оголошення результатів обласної перевірки.

За словами учасників акції, з четверга у Дніпродзержинському міськвиконкомі розпочинається наймасштабніша за останні десять років перевірка, ініційована обласною владою.

Активісти протестного заходу заявили, що чекатимуть на її результати. Водночас вони повідомили, що продовжують збирати підписи за відставку міського голови, щоб передати їх до Верховної Ради України.

Як повідомили учасники протесту, рішення про «перевірку здійснення виконавчими органами Дніпродзержинської міської ради делегованих повноважень» ухвалили в Дніпропетровській ОДА. Планується, що вона триватиме до 15 липня.

8 липня у Дніпродзержинську міськрада вдруге не змогла відправити у відставку міського голову. Проект рішення міськради про недовіру міському голові Станіславу Сафронову був оприлюднений на сайті міськради, але не був включений до порядку денного сесії через відсутність кворуму.

Акція протесту в Дніпродзержинську розпочалась 30 червня: кілька десятків людей розгорнули наметове містечко, вимагаючи відставки міського голови Станіслава Сафронова. Біля будівлі міськради також розгорнули плакати з фотографіями, що демонструють комунальні проблеми міста, за які, за словами протестувальників, відповідальний посадовець.

У березні 2015 року Дніпродзержинська міська рада під час пленарного засідання сесії намагалась відправити у відставку міського голову, однак для висловлення йому недовіри забракло 4 голоси.

Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов обійняв свою посаду після виборів 2010 року. Він був висунутий Партією регіонів.

XS
SM
MD
LG