Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: нова система перепусток на Донбасі не повинна бути показухою


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що система електронних перепусток на Донбасі не повинна бути показухою.

«Сподіваюся, що система безпаперового оформлення перепусток, так само, як і система електронних торгів, не буде показухою. Мені показуха не потрібна – я її знайду, і реакція на це буде миттєвою», – зазначив президента, слова якого цитує прес-служба.

«Нарешті маємо зняти тавро корупції з системи перепусток, де штучно затягувався час на оформлення для того, щоб поза чергою, не безкоштовно провести декілька десятків людей і отримати за них хабаря», – додав він.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що з 7 липня в зоні проведення АТО буде запроваджена електронна система пропускного режиму. У СБУ запустили онлайн-ресурс для оформлення перепусток. Проте спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ продовжують фіксувати черги на контрольно-пропускних пунктах на Донбасі.

Активісти неодноразово вказували на недосконалу систему перепусток на Донбасі, зокрема, вони стверджували, що чинний порядок сприяв розгорнутій корупційній схемі і ніяк не заважав сепаратистам, при цьому порушував права громадян, які не мають ніякого стосунку до бойовиків.

XS
SM
MD
LG