Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти з «Градів» обстрілювали селище Гранітне – штаб АТО


Дорога між Донецьком та селом Піски, архівне фото
Дорога між Донецьком та селом Піски, архівне фото

Сепаратисти з реактивних систем залпового вогню «Град» обстрілювали селище Гранітне, повідомляють у штабі АТО.

За даними штабу, 9 липня проросійські бойовики одночасно провели обстріл зі 120-міліметрових мінометів позицій сил АТО поблизу населених пунктів Березове та Новотроїцьке на Донеччині.

«З 3:50 по 4:00 з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» російські окупанти обстріляли селище Гранітне на маріупольському напрямку. Близько 6:30 бойовики здійснили мінометний обстріл із калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО поблизу Ольгинки Донецької області», – мовиться в повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що епіцентром бойових дій стали позиції українських військових біля селища Новогригорівка на Донеччині, які протягом дня бойовики обстрілювали зі 152-міліметрової артилерії, танків та двічі зі 120-міліметрових мінометів.

Бойовики також вели «турбуючий» вогонь зі стрілецької зброї по позиціях українських військових поблизу селищ Станиця Луганська та Кримське, Луганське, Опитне, Піски, Авдіївка, Кірово.

Загалом протягом 9 липня зафіксовано понад 20 обстрілів.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні мінських домовленостей, зокрема, за їхніми словами, українські силовики обстріляли Докучаєвськ, поранений мирний житель.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають, зокрема, припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG