Доступність посилання

ТОП новини

За добу нова поліція обслуговує 1500 викликів у Києві – Фацевич


Поліцейська машина на патрулюванні в Києві, ілюстративне фото
Поліцейська машина на патрулюванні в Києві, ілюстративне фото

За добу в середньому нова патрульна служба обслуговує 1,5 тисячі викликів, а середній час прибуття екіпажу на місце правопорушення 5-10 хвилин. Про це повідомив глава патрульної поліції Києва Олександр Фацевич, звітуючи про перші дні роботи на розширеній колегії МВС.

«Але час буде скорочуватись до 4-5 хвилин, адже патрульні вивчать свої райони, свої квадрати. Також за час роботи патрулів на 15% скоротилась кількість крадіжок, заволодіння авто – на 41%,в сфері незаконного обігу наркотиків на 30%», – навів статистику він.

Фацевич також зазначив, що вдвічі зросла і активність громадян. Кількість викликів щодо адміністративних порушень збільшилась на 700 за три доби. Вдвічі, за його словами, зросла і кількість оформлень ДТП.

Присутній на заході президент України Петро Порошенко зазначив, що ці дані, на його переконання, свідчать про те, що українці вірять в поліцію і шукають у ній захисту.

Наразі у Києві працюють 194 авто патрулів і 32 парних піших патрулі. Як запевнив Олександр Фацевич, невдовзі на вулицях столиці з'являться 10 мотопатрулів і кінна поліція в лісо-парковій зоні.

На вулиці Києва нова поліція вийшла у суботу, 4 липня. Патрульні поліцейські працюватимуть у тестовому режимі до вступу в силу закону «Про Національну поліцію».

2 липня парламент ухвалив закон про створення Національної поліції, який ще мають підписати спікер і президент. Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку, і крім Києва, патрульна служба буде впроваджена у Львові, Одесі, Харкові та Луцьку.

XS
SM
MD
LG