Доступність посилання

ТОП новини

Чичваркін підтверджує, що йому запропонували очолити «Укрнафту»


Євген Чичваркін
Євген Чичваркін

Російський підприємець Євген Чичваркін, який живе в Лондоні, підтвердив, що отримав пропозицію очолити «Укрнафту». Він також підтвердив, що зустрічався з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, але про тему бесіди розповісти відмовився.

«Було кілька зустрічей, і, як мені здалося, є перспективи, хоча ситуація в українській економіці відверто погана. Ситуація складна, і завдання, яке переді мною стоїть, теж архіскладне ... Я, зі свого боку, докладу всіх зусиль, щоб виправдати довіру, провести всі необхідні реформи, щоб поліпшити фінансовий стан компанії», – сказав бізнесмен, засновник і колишній співвласник російської компанії «Євросєть».

Раніше сьогодні ЗМІ повідомили, що Чичваркін опинився в числі претендентів на посаду глави «Укрнафти», яка є найбільшою газо- і нафтовидобувної компанією на Україні. 42 відсотки її акцій належать групі «Приват» українського бізнесмена Ігоря Коломойського, 50%+1 акція – у «Нафтогазу України».

У прес-службі «Нафтогазу» інформацію про можливе призначення Чичваркіна не коментують.

Напередодні в «Нафтогазі» повідомили, що конкурсна комісія одноголосно визначила двох претендентів на посаду керівника компанії «Укрнафта», проте їхніх імен не назвали. Ці кандидатури подали у комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, який має визначити переможця. Після цього кандидатуру мають затвердити акціонери на зборах 22 липня.

Євген Чичваркін – російський мільйонер, колишній співзасновник і співвласник мережі магазинів мобільного з’язку «Євросєть», протягом певного часу очолював московське відділення партії «Союз правих сил». Політичний емігрант, з 2008 року живе у Великій Британії, де заснував новий бізнес.

XS
SM
MD
LG