Доступність посилання

ТОП новини

Президент Туркменистану звільнив міністрів через «корупцію й недоліки»


Ґурбанґули Бердімухамедов, архівне фото
Ґурбанґули Бердімухамедов, архівне фото

Президент Туркменистану Ґурбанґули Бердімухамедов звільнив кількох міністрів, звинувативши їх у корупції і серйозних недоліках, повідомили державні засоби інформації.

За цими повідомленнями, серед звільнених під час засідання уряду в четвер, 9 липня, були міністр економіки і розвитку, віце-прем’єр, що відповідає за економіку й фінанси, і віце-прем’єр у справах сільського господарства, а також іще кілька посадовців.

За словами Бердімухамедова, міністерства звільнених не впоралися з наслідками впливу глобальної кризи на економіку Туркменистану.

Як повідомило державне телебачення, президент додав, що за неуточнений останній час близько 80 працівників банківського сектора, податкових і фінансових служб були звинувачені в різних правопорушеннях.

Ґурбанґули Бердімухамедов, за освітою зубний лікар, прийшов до влади 2006 року після смерті попереднього президента, диктатора Сапармурата Ніязова. Він скасував деякі найексцентричніші рішення свого попередника і почав демонтовувати культ особи Ніязова. Та останнім часом режим Бердімухамедова знову стає дедалі більше авторитарним, у країні починає запроваджуватися вже його культ особи.

XS
SM
MD
LG