Доступність посилання

ТОП новини

За добу бойовики здійснили понад 20 обстрілів позицій військових – штаб АТО


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

За добу проросійські бойовики здійснили понад 20 обстрілів позицій українських військових, в 11 випадках – порушуючи Мінські домовленості, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«З артилерії калібру 152-міліметрів бойовики обстріляли позиції сил АТО поблизу населених пунктів Донецької області: о 5:15 протягом півгодини – село Зоряне в Мар’їнському районі. О 6:20, протягом півгодини – поблизу селища Новобахмутівка, з 6:50 по 7:30 – поблизу Богданівки. О 10:35 – поблизу населеного пункту Опитне, з 11:55 протягом півгодини бандформування гатили по позиціях сил АТО в районі міста Світлодарськ», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО стверджують, що останніми днями почастішали обстріли артилерією з боку бойовиків населених пунктів, де живуть мирні громадяни.

З 15:20 до 16:00 поблизу селища Талаківка на Донеччині відбулося друге протягом доби бойове зіткнення, бійці сил АТО знову не допустили прориву диверсійно-розвідувальної групи за лінію розмежування, зауважують у штабі.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах сили АТО, зокрема заявляють про 46 випадків порушень режиму припинення вогню українськими військовими минулої доби. Наразі сепаратисти заявляють, що Збройні сили України ведуть масивний артилерійський обстріл Київського району Донецька і села Спартак.

Українські військові поки що не коментували цих заяв. Проте раніше аналогічні заяви бойовиків, зокрема 6 липня, у штабі АТО назвали «черговим фейком» і наголосили, що почастішали випадки, коли «російсько-терористичні війська ведуть вогонь в бік своїх же позицій. Мета цих обстрілів – дискредитація українських військових щодо порушення Мінських домовленостей».

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають зокрема припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

За даними ООН, внаслідок конфлікту від квітня 2014 року загинули щонайменше 6,5 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG