Доступність посилання

ТОП новини

Заблоковані бійці «Правого сектору» далі чинять опір – прокуратура


Конфлікт із представниками «Правого сектору», які заблоковані в дачному масиві біля Мукачевого і відмовляються складати зброю, владнати не вдається. Правоохоронці залучили до переговорів лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша, який дає вказівки телефоном. Про це, як повідомила кореспондент Радіо Свобода, у суботу увечері на екстреній прес-конференції в Ужгороді розповіла речниця прокурора Закарпатської області Вікторія Попович.

«Особи в камуфляжі погрожують і надалі чинити збройний опір, залучено всіх осіб, які допомогли б вирішити цю ситуацію. Протягом найближчих годин ця ситуація повинна вирішитися мирним шляхом. Дотепер зусилля правоохоронців не дали результату. Тим особам, які представлялися «Правим сектором», дали термін, щоб вони склали зброю. Термін дуже нетривалий», – наголосила речниця.

За її словами, переговори із озброєними людьми тривають вже кілька годин. Для недопущення розгортання конфлікту правоохоронці перекрили магістралі, посилили пости тощо.

Обраний на Закарпатті депутат Верховної Ради Віктор Балога стверджує, що заблоковані неподалік Мукачевого бійці «Правого сектору» готові скласти зброю, але чекають на рішення лідера організації Дмитра Яроша.

Вони також «вимагають гарантій, що їх відправлять одразу на Київ у СБУ», додав Балога.

Раніше народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що «ситуація в Мукачевому стабілізована і перебуває під контролем».

В Закарпатській області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яказдійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачевому». «Зараз угрупування оточено, бандитам запропоновано здатися», – ідеться в повідомленні МВС. На місце подій вирушили підрозділи Національної гвардії, додають у відомстві.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя.

XS
SM
MD
LG