Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: двоє з заблокованих під Мукачевом здалися


Знищені внаслідок нападу бійців «Правого сектору» машини міліції в Мукачеві, фото 11 липня 2015 року
Знищені внаслідок нападу бійців «Правого сектору» машини міліції в Мукачеві, фото 11 липня 2015 року

Народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що двоє з заблокованих під Мукачевом бійців добровільно здалися і склали зброю.

Вони співпрацюють із силами антитерористичного центру і допомагають вести переговори з іншими заблокованими 12 хлопцями, написав у фейсбуці депутат, який минулого року був радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Мета переговорів – закликати їх скласти зброю і дати можливість провести справедливе розслідування суботньої трагедії в Мукачеві, додав Геращенко.

Напруженість на Закарпатті спалахнула в суботу, 11 липня, коли в Мукачеві сталися перестрілки з участю людей, що назвали себе представниками «Правого сектору», і правоохоронцями. Місцеві засоби інформації повідомили, що конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради з групи «Воля народу» регіонала Михайла Ланя, в нього втрутилися правоохоронці. Сторони висувають суперечливі версії того, що сталося.

Нині в області триває спецоперація блокування, роззброєння і «затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві». Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ пообіцяли членам «організованого злочинного угруповання, яке 11 липня в місті Мукачеві здійснило тяжкі злочини із застосуванням зброї», об’єктивне розслідування справи й вимагають від них скласти зброю і здатися. Генеральна прокуратура створила спільну з СБУ й МВС слідчо-оперативну групу, що веде розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за статтями про створення злочинної організації і про терористичний акт.

XS
SM
MD
LG