Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов заявив, що «бандити й убивці повинні відповідати перед законом»


(архівне фото)
(архівне фото)

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляє, що всі причетні до стрілянини в Мукачеві повинні відповідати перед законом.

«Коли ти стріляєш із кулемета або гранатомета по ворогах на фронті – ти герой, але коли починаєш стріляти з цієї ж зброї у глибокому тилу, і при цьому гинуть люди – ти бандит і вбивця. І тут немає інших варіантів. Бандити й убивці повинні відповідати перед законом. Держава зобов’язана захистити своїх громадян», – сказав він в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Тому, наголосив він, правоохоронні органи зобов’язані затримати исіх причетних до стрілянини и регіоні, незважаючи на їхній статус. «СБУ, МВС і ГПУ зобов’язані не тільки затримувати тих, хто стріляв у людей, але й рішуче розправитися з тими, хто в регіоні, прикриваючись посадами та депутатськими мандатами, «кришує» контрабанду, наймає для «розборок» криміналітет і озброєних бойовиків», – наводить слова Турчинова прес-служба РНБО.

Олександр Турчинов також наголосив, що в регіоні треба провести серйозні кадрові зміни і в силовому, і в адміністративному блоці. «Потрібно нарешті в парламенті проголосувати за зняття недоторканності з депутатів і суддів. Потрібно почати нарешті очищати країну від бандитів і корупціонерів», – заявив він.

Напруженість на Закарпатті спалахнула в суботу, 11 липня, коли в Мукачеві сталися перестрілки з участю представників «Правого сектору», і правоохоронцями. Місцеві засоби інформації повідомили, що конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради з групи «Воля народу» регіонала Михайла Ланя, в нього втрутилися правоохоронці. Сторони висувають суперечливі версії того, що сталося.

Нині в області триває спецоперація блокування, роззброєння і «затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві». Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ пообіцяли членам «організованого злочинного угруповання, яке 11 липня в місті Мукачеві здійснило тяжкі злочини із застосуванням зброї», об’єктивне розслідування справи й вимагають від них скласти зброю і здатися. Генеральна прокуратура створила спільну з СБУ й МВС слідчо-оперативну групу, що веде розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за статтями про створення злочинної організації і про терористичний акт.

Раніше в неділю, 12 липня, президент Петро Порошенко заявив, що досягнуто домовленості винести на розгляд Верховної Ради скасування депутатської та суддівської недоторканності. Президент назвав неприпустимим той факт, коли, за його словами, обґрунтовано звинувачувані судді і депутати мають можливість організувати втечу за кордон, поки парламент розглядає скасування їхньої недоторканності.

XS
SM
MD
LG