Доступність посилання

ТОП новини

АТО: під обстріли бойовиків потрапили житлові райони на донецькому та луганському напрямках


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у понеділок вранці повідомляють про напружену, але контрольовану українськими військовослужбовцями ситуацію в зоні АТО, де з вечора неділі і до півночі під обстріли бойовиків потрапили головним чином населені пункти на донецькому та луганському напрямках. Про це йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуку.

«Російсько-терористичні війська з 18-ї до 24-ї години 12 липня близько 40 разів обстріляли позицій сил АТО та мирні населені пункти. При цьому 13 разів окупанти порушили мінські домовленості. Використовуючи 122-міліметрову артилерію, 120-міліметрові міномети й танки, бойовики традиційно активізувалися в темну пору доби. Мінометні обстріли накрили позиції сил АТО в районах населених пунктів Кам’янка, Опитне, Піски, Новотошківське. А позиції українських військ поблизу населеного пункту Верхньоторецьке обстріляні ще й з артилерії. Також обстріли з мінометів та стрілецької зброї по позиціях захисників України відбулися в районі населених пунктів Авдіївка, Лозове, Золоте, Станиця Луганська», –йдеться в повідомленні.

В штабі АТО також зазначили, що станом на 6 ранку 13 липня під обстріли знову потрапило Верхньоторецьке, а також Троїцьке, Майорськ та місто Гірник, що на Донеччині.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах сили АТО, проте наразі оперативної інформації не надають.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають зокрема припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG