Доступність посилання

ТОП новини

МВС оприлюднило відео розповіді дитини, яку нібито брали в заручники на Закарпатті


Міністерство внутрішніх справ оприлюднило відео розповіді дитини, яку нібито тримали в заручниках на Закарпатті.

Як заявив хлопчик у відео, чоловіки, що підійшли до нього, при наближенні міліції схопили його, вийняли гранату і наказали міліції відійти на сто метрів, після чого разом із хлопцем ішли до лісу, де його врешті відпустили.

Правдивість слів хлопця наразі неможливо ні підтвердити, ні заперечити.

За даними силовиків, у Мукачівському районі було помічено двоє озброєних чоловіків у камуфляжній формі з символікою «Правого сектору», підозрюваних у стрілянині в Мукачеві.

Міліціонери намагалися їх затримати, але вони схопили п’ятикласника та, прикриваючись ним, втекли від правоохоронців, після цього чоловіки відпустили дитину, додають у МВС.

Спочатку повідомлялось про захоплення в заручники 6-літнього хлопчика. Зокрема, прес-секретар президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що міністр внутрішніх справ та голова Служби безпеки доповіли президентові про ситуацію довкола захоплення в заручники 6-річного хлопчика у Закарпатській області.

Водночас речник МВС Артем Шевченко повідомив агентству УНІАН, що двоє бійців «Правого сектору», які переховуються у лісі поблизу Мукачева, взяли в заручники 6-річну дитину, яку потім відпустили. Згодом також у СБУ повідомили про звільнення дитини.

Після цього у «Правому секторі» заявили, що інформація про взяття активістами «Правого сектору» в заручники дитини на Закарпатті є дискредитацією організації. У «Правому секторі» зауважили, що «ні імені дитини, ні місця інциденту, ні будь-які подробиці не вказували».

«Ця інформація є частиною відкритої війни проти нашого військово-політичного руху з метою знищення воїнів, які мають досить серйозні факти щодо контрабандного коридору на Закарпатті», – наголошується в заяві.

Згодом на сайті «Правого сектору» з’явилося ще одне повідомлення про захоплення в заручники малолітньої дитини. Представники «Правого сектору», за цією заявою, не були озброєні, а 12-річний хлопчик із села Бобовище тільки показав їм зручну дорогу в ліс, повідомили в організації з посиланням на місцеве видання.

XS
SM
MD
LG