Доступність посилання

ТОП новини

Москва зажадала від Лондона пояснити закриття рахунку «Росії сьогодні»


Генеральний директор агентства «Росія сьогодні» Дмитро Кисельов
Генеральний директор агентства «Росія сьогодні» Дмитро Кисельов

Росія вимагає від влади Великої Британії терміново роз’яснити ситуацію у зв’язку з закриттям рахунку Міжнародного інформаційного агентства «Росія сьогодні» у банку Barclays у Лондоні.

Як заявило Міністерство закордонних справ Росії, ця ситуація створює перешкоду для діяльності найбільшого інформаційного агентства Росії на території Великої Британії.

В МЗС повідомили, що рахунок був закритий іще минулої середи, 8 липня.

Заступник головного редактора агентства Сергій Кочетков заявив телеканалові «Росія-24», що ніяких повідомлень про це до агентства не надходило, і подальша доля цих грошей, за його словами, невідома.

Раніше повідомляли, що рахунок був закритий у зв’язку з європейськими санкціями на адресу генерального директора «Росії сьогодні» Дмитра Кисельова через його агресивну позицію щодо України.

Близько місяця тому арешт на рахунок «Росії сьогодні» наклали у Франції. В тому випадку повідомляли, що йдеться про арешт російських державних активів на виконання не виконаного Росією рішення арбітражу сплатити значне відшкодування акціонерам колишньої російської компанії «ЮКОС».

Державне Міжнародне інформаційне агентство «Росія сьогодні» створив президент Росії Володимир Путін на базі агентства новин «РІА Новості» (новинна стрічка його досі працює під цією старою назвою) і радіостанції «Голос Росії». Його генеральним директором є телеведучий Дмитро Кисельов, відомий своїми пропагандистськими передачами антиукраїнського й антиамериканського спрямування на телеканалі «Росія-1» – цей канал є головною частиною Всеросійської державної телерадіокомпанії, в якій Кисельов також є заступником гендиректора. Головним редактором агентства «Росія сьогодні» є Маргарита Симоньян, вона ж головний редактор прокремлівського телеканалу мовлення за кордон RT. Це агентство критики теж називають пропагандистським рупором Кремля.

XS
SM
MD
LG