Доступність посилання

ТОП новини

П’ять членів ООН офіційно звернулися до Ради безпеки щодо створення трибуналу у справі MH17


Нідерланди готують оприлюднення результатів розслідування щодо катастрофи рейсу MH17
Нідерланди готують оприлюднення результатів розслідування щодо катастрофи рейсу MH17

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна офіційно звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Про це повідомляє українське представництва при ООН.

«Такі дії будуть адекватною реакцією ООН на трагедію, оскільки інцидент і пов’язані з ним наслідки для безпеки цивільної авіації зачіпають інтереси міжнародної спільноти в цілому. Враховуючи це, п’ять країн докладають зусиль, щоб забезпечити підтримку членів Ради безпеки ООН для створення трибуналу», – йдеться у повідомленні.

Ініціатори скликання трибуналу зазначають, що одразу після катастрофи Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію 2166, яка містить вимоги притягнути до відповідальності винних і забезпечити належну співпрацю на міждержавному рівні для встановлення відповідальності.

Проти створення міжнародного трибуналу у справі катастрофи рейсу MH17 різко виступає Росія. Посол цієї країни в ООН Віталій Чуркін 9 липня назвав ідею створення такого трибуналу спробою «організувати грандіозне політичне шоу, яке тільки шкодить зусиллям із пошуку винних».

Пасажирський літак «Малайзійських авіаліній» був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Жертвами стали 298 людей – пасажирів і членів екіпажу. Більшість серед пасажирів рейсу MH17 складали громадяни Нідерландів. Тому Україна передала розслідування цій країні.

Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Росія це заперечує і звинувачує Київ у катастрофі.

На цю ж тему:

03.07.2015
Росія «бачить» більше питань, ніж відповідей, у звіті про MH17

Москва заперечує, що причетна до збиття авіалайнера далі

09.07.2015
Росія боїться Міжнародного трибуналу (преса)

Росія, побоюючись відповідальності за загибель людей, блокуватиме створення Міжнародного трибуналу щодо збитого «Боїнга» на Донбасі далі

29.06.2015
Bellingcat назве причетних до трагедії MH17 у роковини падіння «Боїнга»

Таємниці Міноборони Росії можна відшукати у соцмережах, необхідне тільки терпіння далі
26.06.2015
Росія виступає проти міжнародного трибуналу щодо збиття MH17 під егідою ООН

далі
XS
SM
MD
LG