Доступність посилання

ТОП новини

Рада дасть оцінку подіям у Мукачеві – Гройсман


Представники МВС України на місці стрілянини біля Мукачева, 13 липня 2015 року
Представники МВС України на місці стрілянини біля Мукачева, 13 липня 2015 року

На засіданні регламентного комітету парламенту 14 липня на розгляд буде внесена постанова про створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування подій у Мукачеві. Про це під час засідання Верховної Ради України оголосив спікер Володимир Гройсман.

«Я думаю, що парламент дасть належну оцінку тому, що там відбувалось», – сказав він.

Раніше на засіданні погоджувальної ради пропозицію створити ТСК підтримали фракції «Батьківщина», «Радикальна партія» і «Блок Петра Порошенка».

Напруженість на Закарпатті спалахнула 11 липня, коли в Мукачеві сталися перестрілки з участю представників «Правого сектору» і правоохоронців. Місцеві засоби інформації повідомили, що конфлікт виник між «Правим сектором» і людьми з оточення депутата Верховної Ради з групи «Воля народу» регіонала Михайла Ланя, в нього втрутилися правоохоронці.

Сторони висунули суперечливі версії того, що сталося. Внаслідок стрілянини загинули дві людини з лав «Правого сектору». В організації також заявляли про чотирьох поранених, із них двоє були змушені здатися, щоб потрапити на лікування. Також були поранені шість силовиків і п’ять, як їх називають, цивільних людей, як вважають, ідеться про охоронців Ланя.

Нині в області триває спецоперація блокування, роззброєння і затримання, як мовилося в офіційних повідомленнях, «банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві». Генеральна прокуратура створила спільну з СБУ й МВС слідчо-оперативну групу, що веде розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за статтями про створення злочинної організації і про терористичний акт.

XS
SM
MD
LG