Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 5 українських військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 5 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація в зоні АТО має тенденцію до загострення, кількість фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків зростає.

Лисенко повідомляє, що на луганському напрямку точкою найбільшого протистояння стало село Кримське, також стрілянину зафіксовано у Щасті та поблизу Попасної.

«На Донецькому напрямку противник активізувався біля Горлівки – ворожий вогонь вівся по всьому периметру окупованого міста – від Луганського до Ленінського. Водночас посилилися масштабні обстріли наших позицій на схід від стратегічної залізниці Костянтинівка – Ясинувата. Противник на ділянці від Новгородського до Верхньоторецького активно застосовує важке озброєння – 120-мм міномети, танки та ствольну артилерію, ведучи вогонь в темну пору доби», – зазначає речник АТО.

На схід від Донецька перестрілки тривають цілодобово по всьому фронту від Авдіївки до Мар’їнки, там почастішали артилерійські обстріли та снайперський вогонь, додає він.

За його словами, на маріупольському напрямку триває затишшя.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхнім и словами, українські військові минулої доби понад 50 разів порушували режим припинення вогню, а в результаті обстрілу передмістя Горлівки нібито поранені двоє мирних жителів.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG