Доступність посилання

ТОП новини

Позиція США щодо надання Україні зброї змінюватиметься – Чалий


Валерій Чалий
Валерій Чалий

Позиція західних партнерів в питанні надання зброї Україні буде змінюватися. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив посол України у США Валерій Чалий, відповідаючи на запитання про перспективи надання США Україні зброї.

«Зараз наші партнери бачать, що у нас зовсім інша армія, зовсім іншого рівня збереження того, чим їй допомагають. І тепер, мабуть, буде мінятися парадигма. Я вважаю, що сильна Україна може не провокувати ворога, а слабка може провокувати. Тому дискусія стосовно оборонних озброєнь продовжується. Сподіваюся, що вона буде завершуватися вже більш конкретними результатами», – сказав Чалий.

Він нагадав, що зараз Україна вже отримує від США велику підтримку, але потребуватиме додаткового озброєння, якщо на Донбасі ворог піде у наступ.

«Я вважаю одним із завдань все ж таки добитися, щоб Україна отримала ті ж самі безпілотники, Україна отримала додаткові оборонні можливості для армії», – додав Чалий.

10 липня президент призначив Валерія Чалого послом України в США. До цього він був заступником голови Адміністрації президента.

Нещодавно у США кандидат на посаду голови Об’єднаного комітету начальників штабів Джозеф Данфорд заявив, що вважає за розумний крок надати Україні летальну зброю. На його думку, без такої допомоги українські війська не зможуть «захиститися від російської агресії».

У США багато політичних діячів виступають за надання Україні летальної зброї.

Натомість Президент США Барак Обама виступає за політичне, а не воєнне вирішення конфлікту на сході України. При цьому у Вашингтоні щоразу наголошують, що це рішення не остаточне і може бути змінене в разі ескалації агресії Росії.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG