Доступність посилання

ТОП новини

У «Правому секторі» заявляють про непричетність до вибухів у Львові


©Shutterstock
©Shutterstock

«Правий сектор» заявляє про свою непричетність до вибухів у Львові.

«Очевидним є те, що вибухи були організовані антиукраїнськими силами. Враховуючи те, що владний режим сьогодні розпочав потужну боротьбу, спрямовану на знищення «Правого сектора», можна припустити, що в цих актах хуліганства почнуть звинувачувати представників нашого руху», – йдеться в заяві організації.

«Правий сектор» – це не білі і пухнасті вівці, і ми ніколи не відмовлялися від права належним чином реагувати на злочинні дії внутрішньо-окупаційного режиму. Але лише наївний дурень або фанатичний ворог нашого руху зможе подумати, що «Правий сектор» ні з того, ні з сього організовує вибухи в українських містах. Ми вважаємо, що імовірними замовниками і виконавцями вибухів є або промосковські сили, або ж люди, які діють, виконуючи замовлення нинішньої влади», – додають в «Правому секторі».

Близько 9:00 у Львові пролунав вибух в одному з дільничних пунктів міліції, внаслідок чого тяжко поранений 24-річний лейтенант. Пізніше, близько 10:00, вибух пролунав в іншому опорному пункті міліції, де була поранена 31-річний дільничний інспектор, її стан також тяжкий. На місці події силовики знайшли запобіжну скобу від гранати РГД-5.

Згодом у МВС заявили, що вибухи у Львові пов’язують з подіями на Закарпатті, проте про причетність «Правого сектору» не повідомлялось.

XS
SM
MD
LG