Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі активісти вимагають екологічної експертизи


У Запоріжжі пройшла еко-акція за чисте повітря у місті
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

У Запоріжжі біля будівлі обласної державної адміністрації у вівторок відбувся мітинг «Дайте дихати Запоріжжю». Його учасники виступають за проведення незалежної експертизи місцевих промислових підприємств щодо дотримання вимог екологічного законодавства та взятих на себе зобов’язань зменшити викиди забруднень у повітря.

«Я не експерт у цьому напрямі, не еколог, але коли я живу в центрі міста, виходжу на балкон вночі або ввечері, я відчуваю сморід, який тхне від наших заводів. Мені хочеться, щоб ця ситуація змінилася. Ми будемо ініціювати проведення саме незалежного оцінювання повітря в місті Запоріжжі, а також у нас буде збір підписів, щоб президентові нашому нагадати про екологічне становище міста, щоб привезли сюди саме незалежних експертів, які могли б провести саме незалежну експертизу і оприлюднити це на державних сайтах», – розповіла організатор акції, голова запорізького осередку громадської організації «Євромолодь» Юлія Кривенко.

Також учасники акції підготували звернення до народних депутатів України від Запоріжжя із закликом вжити заходів для поліпшення екологічної ситуації в місті.

У Запоріжжі й області є багато підприємств таких галузей, як чорна і кольорова металургія, теплоенергетика, атомна енергетика, хімія, машинобудування, застарілі технології й устаткування яких спричиняють значні викиди шкідливих речовин у повітря і відтак значне забруднення повітря в місті й області.

XS
SM
MD
LG