Доступність посилання

ТОП новини

Інформатор «ЛНР» затриманий у Станично-Луганському районі – СБУ


Щастинська ТЕС (архівне фото)
Щастинська ТЕС (архівне фото)

Служба безпеки України повідомляє про затримання у Сатнично-Луганському районі інформатора угруповання «ЛНР».

«Зловмисник виявився працівником Щастинської електростанції, який жив неподалік в одному з навколишніх сіл. Він зізнався, що підтримував постійний зв’язок із начальником штабу одного з терористичних батальйонів «Міністерства оборони ЛНР» і виконував розвідувальні завдання», – йдеться в повідомленні спецслужби.

«Протягом травня він збирав та передавав бойовикам «ЛНР» інформацію про переміщення підрозділів Збройних сил України, кількість та види їх озброєння, транспортних засобів, орієнтовну кількість військовослужбовців тощо. Бойовики використовували ці відомості для коригування напрямків вогню та для організації власної оборони», – повідомляє сайт СБУ.

У затриманого вилучені кілька мобільних телефонів та сім-карт, «якими він користувався для зв’язку з терористами». Кримінальне провадження в СБУ відкрили за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи) Кримінального кодексу України.

Також у спецслужбі повідомляють про завершення досудового розслідування щодо іншого жителя Станично-Луганського району, затриманого у квітні цього року за підозрою в сприянні діяльності терористам «ЛНР».

За даними СБУ, 36-річний громадянин упродовж півроку передавав бойовикам відомості про розташування позицій АТО, корегував вогонь їхньої артилерії.

XS
SM
MD
LG