Доступність посилання

ТОП новини

«Самопоміч»: норма про зменшення числа місцевих депутатів у законі про вибори зникла


Єгор Соболєв
Єгор Соболєв

Після голосування закону про місцеві вибори на сайті Верховної Ради України зникла норма про зменшення кількості депутатів на місцях. Про це під час ранкового засідання Верховної Ради заявив народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв.

«Фракція «Самопоміч» звертається до керівництва парламенту з вимогою розслідувати, в який спосіб після ухвалення закону про вибори замість зменшення кількості депутатів місцевих рад, за що ми вчора проголосували, на сайті Верховної Ради виставлена інформація про збільшення кількості депутатів місцевих рад. Це негайно треба розслідувати, не доводячи до гріха», – закликав він.

Раніше заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера заявив, що закон про місцеві вибори, ухвалений Верховною Радою, заснований на російському досвіді.

«Депутати коаліції за проєвропейський вибір України тішаться як малі діти, що сьогодні протягнули у Верховній Раді закон про місцеві вибори, який фактично застосовувався на виборах до … законодавчих зборів Санкт-Петербурга 2011 року», – написав він у Facebook.

Порівняльну таблицю двох законів – українського і санкт-петербурзького – опублікував у вівторок аналітик громадянської мережі «Опора» і Донецької обласної організації Комітету виборців України Олександр Клюжев.

14 липня Верховна Рада ухвалила закон про місцеві вибори, автором якого є Вадим Денисенко з «Блоку Петра Порошенка». Згідно з текстом законопроекту, обласні, міські й районні ради обиратимуться за пропорційною системою із відкритими списками. Саме такий спосіб місцевих виборів визначила коаліційна угода про створення нинішньої парламентської коаліції.

XS
SM
MD
LG