Доступність посилання

ТОП новини

Рада продовжила дію угоди про місію захисту розслідування катастрофи МН17


На місці катастрофи літака, 20 липня 2014 року
На місці катастрофи літака, 20 липня 2014 року

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною і Нідерландами щодо продовження до 1 серпня 2016 року терміну дії угоди між країнами про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року.

За відповідний закон проголосував 261 народний депутат за необхідних 226.

Представляючи законопроект, міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив на важливості всебічного й неупередженого розслідування обставин катастрофи малайзійського «Боїнга», збитого на Донбасі рік тому.

«Ми зараз проводимо незалежне кримінальне розслідування за фактом збиття літака. Функціонує спеціальна група, яку очолюють наші нідерландські колеги», – сказав міністр.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, ратифікація цієї угоди сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіакатастрофи.

Пасажирський літак «Малайзійських авіаліній» був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Жертвами стали 298 людей – пасажирів і членів екіпажу. Більшість серед пасажирів рейсу MH17 складали громадяни Нідерландів. Тому Україна передала розслідування цій країні.

Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Росія це заперечує і звинувачує Київ у катастрофі.

XS
SM
MD
LG