Доступність посилання

ТОП новини

У Росії агентству винесли попередження через відео з Фаріон


«Роскомнагляд» виніс попередження російському інформаційному агентству «Росбалт» за публікацію відео з колишнім депутатом Верховної Ради України Іриною Фаріон.

«Даний відеоматеріал є записаним публічним виступом (із субтитрами російською мовою), в якому містяться заклики до вчинення злочинів з мотивів політичної ненависті, а також розпалювання національної ворожнечі», – йдеться в повідомленні відомства.

8 липня на сайті «Росбалта» була розміщена стаття під заголовком «Фаріон, яка закликала до знищення Москви, звинуватила СК РФ в маразмі». У ній містився відеоролик (який згодом був видалений) під назвою «Ірина Фаріон закликала знищити Москву (російський переклад)».

У «Роскомнагляді» наголосили, що зміст відеоролика порушує вимоги російського законодавства у сфері масових комунікацій. Цей відеозапис визнали екстремістським у грудні 2014 року і внесений до відповідного федерального реєстру.

Генеральний директор «Росбалту» Лариса Афоніна повідомила російському «Інтерфаксу», що агентство має намір оскаржити попередження в суді.

У 2013 році «Роскомнагляд» двічі виносив «Росбалту» попередження за публікації відеозаписів із нецензурною лайкою. Потім відомство через Московський міськсуд домоглося позбавлення агентства свідоцтва про реєстрацію ЗМІ. У березні 2014 року Верховний суд Росії визнав це рішення незаконним.

XS
SM
MD
LG