Доступність посилання

ТОП новини

На Буковині попрощалися із загиблим біля Маріуполя військовим


На Буковині попрощалися із загиблим біля Маріуполя військовим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

На Буковині поховали солдата 14-ї окремої механізованої бригади 40-річного Миколу Соловія, який загинув 10 липня поблизу Маріуполя, виконуючи бойове завдання.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, чоловіка поховали у селі Юрківці Заставнівського району Чернівецької області.

Рідні і близькі кажуть: чоловік хотів на передову й одразу пішов до військкомату, як тільки прийшла повістка. У лютому Миколу Соловія направили на навчання до Львова, згодом – до Рівного. Після цього він вирушив у зону бойових дій. Там він пробув менш як місяць.

Свого часу Микола Соловій служив у танкових військах, на сході в нього був фах механіка-водія. Загинув боєць від смертельних поранень поблизу Маріуполя, незадовго до цього телефонував батькові, повідомивши про сильний наступ.

«Прийшла повістка, так він і пішов. Взяв повістку і пішов. Я останній раз, коли він загинув, о 5-й годині з ним говорив. Казав, що б’ють, це було його останнє слово», – сказав батько загиблого Іван Соловій.

Як заявили раніше сьогодні в прес-центрі АТО, напруженість на сході України зберігається, за минулу добу загинули п’ятеро військових, 16 були поранені.

XS
SM
MD
LG