Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявив про наявність доказів зв’язку подій у Мукачеві і терактів у Львові


Петро Порошенко під час відвідання поранених міліціонерів у лікарні, Львів, 15 липня 2015 року
Петро Порошенко під час відвідання поранених міліціонерів у лікарні, Львів, 15 липня 2015 року

Президент Петро Порошенко заявив, що слідство має докази, що події в Мукачеві і терористичні акти у Львові пов’язані.

Як сказав президент, несподівано прибувши в середу, 15 липня, ввечері до Львова після відвідин Ужгорода, слідчі групи посилені, щоб жоден злочин не залишився без покарання.

У Львові він побував лише в міській лікарні швидкої допомоги, щоб відвідати поранених правоохоронців – 31-річного капітана Надію Андрухів і 24-річного лейтенанта Романа Личака. Президент пообіцяв, що до поранених правоохоронців запросять консультантів із-за кордону.

«Капітан міліції Надія в дуже важкому стані через те, що злочинці одразу після терактів у Мукачеві вирішили розповсюдити терористичні акти на всю Україну і зробити спроби залякати міліцію, щоб кожен дільничний боявся йти на місце служби, щоб залякати цивільних українців у Галичині і по всій Україні. Злочинці не можуть вільно розгулювати зі зброєю по вулиці. Злочинці мають сидіти у в’язниці», – наголосив президент.

Голова держави вважає, що справа честі правоохоронців знайти злочинців, які вбили і поранили їхніх колег і цивільних осіб у Мукачеві та Львові.

Поранені правоохоронці Надія Андрухів і Роман Личак будуть удостоєні високих державних нагород. Президент пообіцяв уже в четвер, 16 липня видати про це указ.

Обоє дільничних міліціонерів були важко поранені у вівторок, 14 липня внаслідок вибуху гранат біля опорних пунктів міліції у Львові в житловому районі. Надія Андрухів втратила ногу і їй видалили нирку, лише в середу вона прийшла до свідомості. Ці вибухи розслідують як терористичний акт.

XS
SM
MD
LG