Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко в Раді презентує зміни до Конституції щодо децентралізації


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Народні депутати після перерви зібралися на пленарне засідання, у залі парламенту присутній президент України Петро Порошенко, він презентує зміни до Конституції у частині децентралізації.

Також до парламенту раніше прибули посол США в Україні Джефрі Пайєтт, посол ЄС в Україні Ян Томбінський та помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту близько 10:15, проте одразу оголосив 30-хвилинну перерву. Близько 12:35 депутати продовжили пленарне засідання.

За словами Гройсман, перерву оголошено для проведення консультацій з представниками фракцій щодо порядку денного. На той час у залі зареєструвався 331 народний депутат.

Очікується, що сьогодні депутати розглядатимуть внесення змін до Конституції в частині децентралізації. Відповідно до процедури, спочатку депутати мають направити законопроект про внесення змін до Конституції на висновок до Конституційного суду.

Раніше президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради відповідний проект закону. Документ, зокрема, передбачає внести зміни до перехідних положень і закріпити, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом. Крім того, вносяться зміни, які збільшують повноваження органів місцевої влади.

XS
SM
MD
LG