Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: 6 учасників стрілянини в Мукачеві досі не знайшли


Покинуті джипи зі зброєю в селі Лавки біля Мукачева на Закарпатті, 11 липня 2015 року
Покинуті джипи зі зброєю в селі Лавки біля Мукачева на Закарпатті, 11 липня 2015 року

Начальник головного слідчого управління СБУ Григорій Стафійчук заявляє, що шістьох учасників конфлікту на Закарпатті досі не знайшли.

«Шість учасників конфлікту досі перебувають десь на території Мукачівського району, на площі 40 квадратних кілометрів, це гірсько-лісова смуга», – повідомив начальник головного слідчого управління СБУ.

Стафійчук запевнив, що сам був на Закарпатті та разом з співробітниками СБУ шукав у лісах учасників стрілянини.

Він нагадав, що двох учасників збройного конфлікту в Мукачеві, які назвали себе представниками «Правого сектору», працівники СБУ затримали – на момент затримання вони були поранені, ще двоє самі здалися.

14 липня в СБУ заявляли, що на Закарпатті в оточенні силовиків є понад 10 представників «Правого сектору».

За даними СБУ, у зв’язку з подіями в Мукачеві розслідують чотири кримінальні провадження – створення злочинної організації, терористичний акт, незаконне поводження зі зброєю та хуліганство.

Раніше у Генпрокуратурі заявляли про затримання чотирьох людей за фактом участі у «злочинній організації та вчинення терористичних актів» у Мукачеві. За попередніми даними силовиків, у конфлікті 11 липня 2015 року взяла участь низка представників «Правого сектору», на даний час 12 з них встановлено.

За даними ГПУ, в рамках досудового розслідування як потерпілих допитано 8 людей.

Під час обшуків у приватних помешканнях учасників та офісі «Добровольчого українського корпусу військово-політичного руху «Правий сектор» в Ужгороді виявлено та вилучено зброю та боєприпаси, зокрема гранати та гвинтівку, зазначають у прокуратурі.

11 липня вдень у Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, поранених – близько півтора десятка. За даними місцевих лікарів, двоє поранених є представниками «Правого сектору».

За даними силовиків, в області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві».

XS
SM
MD
LG