Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет: ісламісти заявили, що підбили військовий катер


Підбитий єгипетський катер, фото з сусідньої Смуги Гази, 16 липня 2015 року
Підбитий єгипетський катер, фото з сусідньої Смуги Гази, 16 липня 2015 року

У Єгипті місцевий підрозділ екстремістського угруповання «Ісламська держава» заявив, що підбив ракетою єгипетський військовий катер у Середземному морі.

Заяву угруповання, що оголосило себе частиною «Ісламської держави» й назвалося «Вілаят (провінція) Синай», оприлюднили у твітері. Також в інтернеті розмістили серію фотографій, на яких видно, як у катер летить ракета і як він потім спалахує після вибуху.

Автентичність заяви наразі не перевірена.

Раніше в четвер, 16 липня єгипетські військові повідомили, що катер зайнявся внаслідок «перестрілки» з «терористами» на березі, при цьому ніхто не загинув.

Інцидент стався на північному середземноморському березі Синайського півострова, практично на кордоні Єгипту зі Смугою Гази. Там, на іншому боці кордону, очевидці, які спостерігали за подією, заявили, що катер був уражений, перебуваючи за два чи й три кілометри від берега.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава», відоме прихильністю до вкрай жорстокого втілення радикальних засад консервативного сунітського ісламу, має прихильників серед ісламістів у багатьох країнах світу, групи яких час від часу оголошують себе підрозділами «Ісламської держави». Такі ісламісти діють і в Єгипті на Синайському півострові, де більша частина місцевого угруповання «Ансар Бейт аль-Макдіс» («Помічники Святого дому», тобто Єрусалима) минулої осені поклалася у вірності ватажкові «Ісламської держави» й перейменувалася на «Вілаят Синай».

XS
SM
MD
LG