Доступність посилання

ТОП новини

США знову порадили своїм громадянам не їздити на Донеччину, Луганщину й до Криму


Державний департамент США оновив рекомендації своїм громадянам, подорожнім до України, щоб ті відклали поїздки до Криму, а також Донецької й Луганської областей. Американцям, які вже там перебувають, радять виїхати звідти.

Як мовиться в попередженні, в частині двох східних областей України триває насильство, там сепаратисти погрожують людям, затримують чи й викрадають їх; крім того, іноземців, які в’їдуть на захоплені сепаратистами території України з Росії, не впустять на підконтрольну урядові частину країни.

Схожі попередження містяться і щодо окупованого Росією Криму, звідки теж повідомляють про зловживання окупаційної влади; і там іноземців, які прибудуть до Криму інакше як через материкову частину України, не впустять до неї.

У Держдепартаменті США додають, що становище в Україні непередбачуване і може швидко змінитися.

Нинішній документ замінює попередній схожого змісту, що був виданий 5 січня. Порівняно з ним нині зроблений більший наголос на попередження щодо Криму. Натомість із нього зняли кілька застережень, які були чинні досі, – зокрема, бути дуже обережними в Одеській, Харківській, Запорізькій і Херсонській областях, а в Харкові й Одесі уникати громадських місць після настання темряви.

XS
SM
MD
LG