Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підтримує створення трибуналу у справі збиття малайзійського «Боїнга»


Президент України Петро Порошенко виступив на підтримку створення міжнародного трибуналу у справі про катастрофу пасажирського літака 17 липня 2014 року. Про це він заявив в інтервʼю телекомпанії CNN.

«Після розслідування всіх обставин збиття рік тому над Донбасом літака «Малайзійських авіаліній» має постати питання про відповідальність терористів, які вбили невинних людей», – цитує главу держави його прес-служба.

«За словами президента, зараз, після року розслідування трагедії літака MH-17, з’ясовано чотири факти: малайзійський «Боїнг» було збито російською ракетою з російської ракетної установки «БУК» російськими військовими з території, яка була окупована російськими військами та підтримуваними Росією терористами», – йдеться у повідомленні прес-служби Порошенка.

Раніше цього тижня Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди й Україна звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 у небі над Донбасом рік тому. Росія виступила проти такої ініціативи.

Унаслідок збиття пасажирського «Боїнга» «Малайзійських авіаліній» рік тому загинуло 298 людей – всі присутні на борту пасажири і члени екіпажу. Слідство у справі про катастрофу літака триває. Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Сепаратисти свою причетність до збиття літака відкидають.

XS
SM
MD
LG