Доступність посилання

ТОП новини

Під посольством Нідерландів у Києві вшановують загиблих у катастрофі літака рік тому


Під посольство Нідерландів у Києві у пʼятницю несуть квіти, іграшки та свічки, щоб ушанувати пам’ять загиблих у катастрофі пасажирського «Боїнга» на Донбасі рік тому.

Посол Нідерландів Кейс Кломпенхаувер висловив подяку за підтримку та співчуття усім, хто прийшов під посольство. Він заявив, що сьогодні Україна і весь світ сумують разом із Нідерландами, і це є дуже важливим для них.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, уранці на акції побували зокрема й деякі народні депутати. Вони прийшли у футболках із написом «MH17. One Year on the Skies» («MH17. Один рік на небесах»). Зокрема, голова фракції «Блоку Петра Порошенка» у парламенті Юрій Луценко висловив сподівання на створення міжнародного трибуналу задля покарання винних у битті літака.

Раніше цього тижня Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди й Україна звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 у небі над Донбасом рік тому. Росія виступила проти такої ініціативи.

Унаслідок збиття пасажирського «Боїнга» «Малайзійських авіаліній» рік тому загинуло 298 людей – всі присутні на борту пасажири і члени екіпажу. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів – 193 людини.

Слідство у справі про катастрофу літака триває. Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Сепаратисти свою причетність до збиття літака відкидають.

XS
SM
MD
LG