Доступність посилання

ТОП новини

Рада збільшила фінансування потреб оборони на понад 5 мільярдів гривень


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до державного бюджету на 2015 рік щодо збільшення видатків на потреби оборони та безпеки. За відповідний законопроект № 2381а за основу та в цілому проголосували 227 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

«Ці зміни викликані потребами Міністерства оборони в першу чергу на забезпечення речовим майном, здійснення виплат сім’ям загиблих, пораненим і забезпечення харчування», – заявив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський, представляючи документ.

Ухвалений закон передбачає збільшення видатків для фінансування заходів на проведення АТО у сумі 5 299 100 000 гривень.

У 2014 році армійський бюджет складав близько 15 мільярдів.

У травні міністерство оборони зверталось до Кабінету міністрів із проханням додатково виділити 7,7 мільярда гривень цього року «у зв’язку зі зростанням чисельності особового складу Збройних сил України».

Як тоді зазначили в Міноборони, 3,9 мільярда гривень необхідно направити на виплату грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ, 1,8 мільярда – на речове забезпечення військовослужбовців, 1,3 мільярда – на харчування, 432,5 мільйона – на виплату грошової допомоги сім’ям загиблих і поранених військовослужбовців, що беруть участь в АТО. Ще 181,8 мільйона гривень потрібно для облаштування навчальних центрів, полігонів, польових таборів і блокпостів, 120 мільйонів – на виплату грошової компенсації за винаймання житла військовослужбовцям.

XS
SM
MD
LG