Доступність посилання

ТОП новини

Суд оголосив перерву в розгляді справи Коцаби до 18 серпня


Руслан Коцаба в Івано-Франківському міському суді, 17 липня 2015 року
Руслан Коцаба в Івано-Франківському міському суді, 17 липня 2015 року

Івано-Франківський міський суд оголосив перерву у справі Руслана Коцаби, якого обвинувачують у державній зраді і перешкоджанні діяльності Збройних сил України, до 18 серпня.

Під час судового засідання заслухано двох свідків – обидва були у зоні АТО, особисто не знали Коцабу, але вважають його зрадником.

Ще до початку судового засідання, а згодом і під час допиту свідків між ними і підсудним, а також його адвокатом Тетяною Монтян виникла словесна перепалка.

Після цього суд оголосив перерву у розгляді справи.

Коцаба вважає, що дату наступного засідання обрано не випадково, адже припадає на його день народження, йому виповниться 49 років.

Прокуратура заявила про допит 58 свідків, у ході чотирьох судових засідань допитано 22 свідків.

Коцабі інкримінують державну зраду, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Він звинувачення відкидає, а суд називає «судилищем» і вважає, що його карають «за свободу думки».

Раніше Коцаба неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні в чергової хвилі мобілізації та закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка України вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в’язнем совісті й закликала його звільнити.

XS
SM
MD
LG