Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Німеччини дав згоду на переговори щодо допомоги Греції


Канцлер Німеччини Ангела Меркель в парламенті, 17 липня 2015 року
Канцлер Німеччини Ангела Меркель в парламенті, 17 липня 2015 року

Німецькі законодавці переважною більшістю проголосували, щоб дати уряду мандат на відновлення переговорів з Грецією щодо допомоги.

Лідери єврозони узгоджують угоду про пакет допомоги Греції, як очікується, на суму 86 мільярдів євро.

Німеччина, найбільший європейський кредитор Греції, наполягала на жорстких скороченнях витрат і підвищенні податків.

Пізно ввечері 16 липня чиновники заявили, що грецькі банки знову працюватимуть 20 липня після того, як ці установи були закриті протягом трьох тижнів.

Відкриття банків почалося після того, що Європейський центральний банк заявив про збільшення надзвичайного фінансування для Греції.

Греції також надається тримісячна термінова позика на 7 мільярдів євро з антикризового спецфонду Європейського союзу, щоб фінансова система країни не зазнала краху до завершення переговорів.

У ніч на четвер, 16 липня, парламент Греції схвалив пакет реформ, яких вимагали міжнародні позикодавці як передумову для того, щоб почати переговори про надання Афінам нової, вже третьої програми фінансової допомоги. Реформи, серед іншого, передбачають підвищення ПДВ та інших податків і зміни в пенсійній системі.

Ці реформи, яких домоглися кредитори від Греції, тепер іще суворіші, ніж ті, яких вони вимагали наприкінці минулого місяця, червня, і які уряд країни відкинув, підтвердивши своє рішення на всенародному референдумі 5 липня.

Раніше міжнародні кредитори – Європейська комісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд – уже надали Греції понад 200 мільярдів євро в рамках двох попередніх програм, починаючи з 2010 року, щоб допомогти їй вийти з глибокої боргової і бюджетної кризи.

XS
SM
MD
LG