Доступність посилання

ТОП новини

Президент посмертно нагородив 64 загиблих в АТО силовиків


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко відзначив нагородами 60 військових Збройних сил України та 4 співробітників Міністерства внутрішніх справ посмертно, повідомила прес-служба голови держави.

Указ про це був підписаний у п’ятницю, 17 липня, мовиться в повідомленні.

Серед нагороджених – військові, які загинули в період із серпня 2014 року по лютий 2015 року, в тому числі в боях під Іловайськом та Дебальцевом, інформує прес-служба. Більшість нагороджених бійців були поховані в Запорізькій та Дніпропетровській областях як невпізнані особи, пізніше їх ідентифікували за результатами ДНК-експертизи і вони були перепоховані в рідних місцях.

Указом президента 8 військових посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, 52 військових посмертно – орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Ще 4 загиблих співробітників МВС теж відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Усі вони нагороджені з формулюванням «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», мовиться в указі.

XS
SM
MD
LG