Доступність посилання

ТОП новини

Саудівська Аравія повідомила про арешт понад 400 підозрюваних членів «Ісламської держави»


Саудівська Аравія повідомила, що арештувала 431 людину, яку підозрюють у причетності до екстремістського угруповання «Ісламська держава», і відвернула плановані напади на мечеті, силові структури і дипломатичну місію.

Як повідомило Міністерство внутрішніх справ королівства, таким чином була ліквідована організація, що складалася з низки осередків і була пов’язана з «Ісламською державою». Більшість затриманих – саудівські громадяни, мовиться в повідомленні.

Як заявляють у міністерстві, організація планувала, зокрема, напади на мечеті і вбивства силовиків у Східній провінції країни протягом шести п’ятниць (головного дня молитов у мусульман) поспіль, а також напад на неназвану дипломатичну місію і на урядові установи і заклади силовиків у провінції Шарура.

Ультрарадикальне сунітське угруповання «Ісламська держава» раніше брало на себе відповідальність за напад у Саудівській Аравії смертника на замінованому авті на блокпост біля в’язниці найвищого рівня безпеки 16 липня, а також за два напади смертників на шиїтські мечеті у травні, внаслідок яких загинуло 25 людей.

XS
SM
MD
LG