Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу загинув один військовий, семеро поранені – штаб АТО


У штабі АТО повідомляють про те, що за минулу добу, 18 липня, у зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових дій загинув один військовослужбовець і семеро були поранені. Про це на брифінгу повідомив речник АТО Олександр Мотузяник.

«Внаслідок активізації дій противника і численних провокацій сили АТО понесли втрати на всіх напрямках, найбільше – у західних передмістях Донецька», – зазначив речник.

За словами Мотузяника, на донецькому напрямку відносно спокійною залишається ситуація неподалік Світлодарська та Горлівки, тоді як біля самого Донецька – значно загострилася.

«Три основні райони зосередження важкого озброєння бойовиків – селище Спартак, територія зруйнованого Донецького аеропорту та прилегла територія Київського району Донецька (перш за все, Путилівський гай). Саме з цих майданчиків бойовики вчора ввечері провели дуже потужні обстріли українських позицій та населених пунктів зі 120-міліметрових мінометів, танків, 122 і 152-міліметрових гармат. Зафіксовано щонайменше 4 тривалих обстріли житлових кварталів з боку НЗФ. Під ворожим вогнем опинилися і українські позиції та села в ближньому тилу – Невельське, Первомайське, Водяне, що перебувають на відстані від 5-10 км від фронту. Також відбулися перестрілки між силами АТО і бойовиками у Авдіївці, Красногорівці та Мар’їнці, де лінія фронту проходить через щільну житлову забудову», – повідомив Мотузяник.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах повідомляють, що то через обстріл українськими військовими напередодні села Спартак на Донеччині згорів житловий будинок. Крім того, вони стверджують, що учора ввечері під масований обстріл з боку українських силовиків потрапив Донецьк, зокрема центральна частина міста.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG