Доступність посилання

ТОП новини

У Закарпатській області стався землетрус


У Тячівському районі Закарпатської області стався землетрус. Як повідомляє управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Закарпатській області, за інформацією відділу сейсмічності Карпатського регіону-сейсмічної станції «Ужгород», сьогодні на території Закарпатської області, на відстані близько 120 кілометрів від Ужгорода, а саме в районі міста Тячів, зафіксовано чотири підземні поштовхи без негативних наслідків.

«Так, о 13.57 зафіксовано підземний поштовх силою 1,7 балів, о 14.31 − 3,4 бали, о 15.24 та 15.32 − поштовхи силою по 2 бали за шкалою Ріхтера.
Поштовхи було відчутно у Тячеві та населених пунктах Терново, Нересниця, Криве та Добрянське Тячівського району», – мовиться в повідомленні.

Найімовірніше, йдеться про магнітуду цих поштовхів, що становила відповідно 1,7, 3,4 і 2,0. Магнітуду, що оцінює вивільнену при землетрусі енергію, вимірюють за логарифмічною шкалою, не в балах. Раніше для цього використовували так звану шкалу Ріхтера, майже півстоліття тому від неї відмовилися.

XS
SM
MD
LG