Доступність посилання

ТОП новини

Севастопольців у центрі міста вербували на контрактну службу Росії


У Севастополі під егідою міністерства оборони Російської Федерації відбулась акція «Служба за контрактом – твій вибір!». На центральній площі міста виставили важку військову техніку – танки, бронетранспортери, системи залпового вогню та інші екземпляри російського озброєння. Тут також вербували на проходження контрактної служби, повідомляє сайт Крим.Реалії.

Акція викликала інтерес серед жителів і гостей Севастополя. До причалу севастопольської капітанії пришвартували кілька суден Чорноморського флоту Росії. Черга на екскурсію кораблями вишикувалася через усю площу Нахімова: людей не збентежило ні палюче сонце, ні температура повітря – близько 36 градусів за Цельсієм. Дітей і підлітків зацікавила виставлена техніка, вони фотографувались із військовими, які стояли поруч.

Також на площі працювала безкоштовна польова кухня. За словами організаторів, тут можна було скуштувати щоденний харчовий раціон російського солдата.

Польова кухня на площі Нахімова у Севастополі
Польова кухня на площі Нахімова у Севастополі

Організатори заявили, що основною метою акції було підвищення престижу військової служби та залучення нових талановитих кадрів до лав Збройних сил Росії. З цією метою біля «Будинку Москви» виставили намет, де люди могли пройти свого роду «експрес-відбір» і, надавши деякі документи, запропонувати себе як кандидата на посаду потенційного «контрактника».

Повідомляють, що акція триватиме до вечора неділі 19 липня, після чого о 22:00 в центрі Севастополя прогримить феєрверк

Росія анексувала Крим у березні 2014 року після проведення так званого референдуму про приєднання півострова. Референдум не визнали ні Україна, ні міжнародна спільнота.

XS
SM
MD
LG