Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі проводять свята для інтеграції вимушених переселенців до місцевої громади


Сьогодні у Запоріжжі на площі Маяковського пройшов родинний фестиваль «Коло друзів», організований Благодійним фондом «Посмішка дитини». Головна мета акції – сприяти інтеграції переселенців зі зони конфлікту на сході України до запорізької громади. Проект реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В рамках свята для родин запорожців та вимушених переселенців була організована розважальна програма та різноманітні конкурси та змагання. Усі зібрані бали за участь у конкурсах учасники могли обміняти на іграшки.

«Наш проект передбачає 6 міні-фестивалів. Це вже третій за рахунком. Потім буде один загальноміський 5 вересня. На святі є різні станції, які розраховані на об’єднання – треба зібрати команду, аби подолати те чи інше випробування. За участь всі учасники заробляють «усмішки» – наші ігрові гроші. Їх можна обміняти на класні і цікаві призи у нашому «магазині». Кожен з наших міні-фестивалів розташований поряд з місцями компактного проживання переселенців. Ми заздалегідь приходимо до них, спілкуємося, запрошуємо, розміщуємо наші афіші. Як правило, 70% приходять до нас на свято», – розповіла керівник проекту «Коло друзів» Валентина Трюхан.

Також паралельно з розважальною програмою організатори акції проводили анкетування та опитування з метою виявлення найбільш актуальних проблем переселенців у Запоріжжі.

Усього станом на 16 липня, за даними Запорізької ОДА, в області розміщено понад 64 тисячі переселенців, які приїхали з Донецької, Луганської областей та окупованої території Автономної Республіки Крим.

XS
SM
MD
LG