Доступність посилання

ТОП новини

На округ у Чернігів відрядять спецгрупу МВС, щоб забезпечити законність кампанії


 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що направить до Чернігова на виборчий округ №205 спеціальну слідчо-оперативну групу МВС «з функцією забезпечення законності під час виборного процесу». Про це Аваков заявив 19 липня у Facebook.

«Те, що зараз відбувається в Чернігові − не вибори. Пайки, договори, гроші, бійки, схеми, списки, повний набір чорних технологій. Вже зараз МВС має інформацію про підготовку до ночі виборів вояж до Чернігова спортсменів-«туристів» від обох ключових кандидатів», − заявив Аваков.

«Якщо не реагує Центрвиборчком − доведеться реагувати МВС. ... У понеділок (20 липня) направляю спеціальну слідчо-оперативну групу МВС, з функцією забезпечення законності під час виборного процесу. З силовою підтримкою. Не з місцевих», − повідомив глава МВС.

За його словами, ключова мета групи, яка починає працювати, недопуск незаконної агітації, підкупу, порушень.

Нещодавно у Чернігові, де в окрузі №205 мають відбутися довибори до Верховної Ради,виявили «автіку з доказами підкупу виборців», яку заблокували охоронці кандидата в депутати Геннадія Корбана.

За словами Корбана, в автівці були докази підкупу виборців його конкурентом, висуванцем від «Блоку Петра Порошенка» Сергієм Березенком. Під час ході обшуку правоохоронці виявили коробку з грошима в конвертах, по 400 гривень в кожному. А також два ріжки з набоями для карабіну «Сайга».

У штабі Березенка інцидент назвали провокацією Корбана.

Довибори до Верховної Ради у 205 окрузі відбудуться 26 липня.

На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів − 91.

XS
SM
MD
LG