Доступність посилання

ТОП новини

Диверсійно-розвідувальні групи бойовиків дуже активізувалися – Білозерська


Олена Білозерська
Олена Білозерська

Диверсійно-розвідувальні групи сепаратистів зараз надзвичайно активні, заявила в ефірі Радіо Свобода боєць ДУК «Правий сектор» Олена Білозерська, яка зараз перебуває на Донеччині в зоні АТО.

«У нас дуже сильно активізувалися диверсійно-розвідувальні групи противника. Вони постійно турбують нас. Нормальна ситуація, коли вони підлізли до нас, їх помітили, відігнали вогнем, і вони добу чи дві роблять перерву. А тут ми їх вночі відігнали – зранку вони з’являються знову. Як правило, така активність буває перед наступом. Вони промацують нашу оборону. Багато хто каже, що протягом тижня чи двох тижнів буде їхній наступ», – розповіла Олена Білозерська.

У штабі АТО заявили про 75 обстрілів із боку бойовиків позицій українських військових за 19 липня. Речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу поранені п’ять українських військовослужбовців. Це сталося на донецькому напрямку.

Прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації 20 липня повідомила, що за минулу добу в зоні АТО внаслідок обстрілів бойовиків загинули двоє і поранені шестеро цивільних жителів.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових в обстрілах. Зокрема, луганські сепаратисти заявили, що через обстріл району пам’ятника князю Ігорю з боку Станиці Луганської ввечері 19 липня були поранені дві людини. Сепаратисти не уточнюють, чи поранені є цивільними, чи бойовиками. Донецькі сепаратисти заявляють про загибель шести цивільних і поранення 11 за минулий тиждень.

На початку липня заступник міністра оборони України Ігор Долгов в інтерв’ю Радіо Свобода стверджував, що для повномасштабного наступу в Україні Росії зараз бракує сил.

XS
SM
MD
LG