Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: РНБО обговорює кроки для запобігання загроз національній безпеці


Президент Украъни Петро Порошенко
Президент Украъни Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що РНБО обговорює подальші кроки для запобігання загроз національній безпеці та спробам дестабілізації ситуації в країні.

«Маємо вжити невідкладних заходів щодо запобігання та нейтралізації загроз у сфері державної безпеки в умовах активізації зовнішнього втручання з боку агресора, з боку Росії у внутрішні справи України, реалізації нею сценаріїв, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації з використанням кримінальних, етнонаціональних та соціально-економічних чинників», – сказав президент у понеділок, 20 липня, під час засідання РНБО.

За словами Порошенка, факт збройного зіткнення на Закарпатті свідчить про необхідність кадрового оновлення у регіоні. Президент наголосив, що від нового голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля очікує пропозицій щодо наведення порядку у регіоні.

«У Геннадія Москаля повний карт-бланш і прямий зв’язок зі мною вдень і вночі», – наголосив Порошенко.

(Відео користувача YouTube Адміністрація Президента України)

Минулого тижня на Закарпатті між бійцями «Правого сектору» і правоохоронцями й, за деякими повідомленнями, охоронцями структур народного депутата Михайла Ланя, сталася перестрілка. Внаслідок неї загинули не менш як дві людини, близько півтора десятка були поранені. Причини конфлікту його сторони, а також засоби інформації наводять цілком різні.

Після цього на Закарпатті звільнили низку чиновників включно і з головою ОДА, на місце якого і був призначений Геннадій Москаль, який до цього керував військово-цивільною адміністрацією Луганської області.

XS
SM
MD
LG