Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд підтвердив запобіжний захід для Корнійця


Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду української столиці про обрання екс-заступнику прокурора Київської області Олександру Корнійцю запобіжного заходу у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі понад 3 мільйони гривень.

«Рішення суду першої інстанції залишити без змін», – заявив суддя-доповідач Віктор Глиняний у понеділок, 20 липня.

За його словами, повний текст ухвали буде оголошено 24 липня.

5 липня 2015 року у кабінеті заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.

Корнійця та Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами. Обвинувальний акт щодо Корнійця та Шапакіна в суд не передавали, рішення суду щодо їхніх дій ще немає.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

16 липня їх було звільнено із прокуратури.

XS
SM
MD
LG