Доступність посилання

ТОП новини

Гайдар буде заступником голови Одеської ОДА з випробувальним терміном – активісти


Марія Гайдар на прес-конференції в Києві, 20 липня 2015 року
Марія Гайдар на прес-конференції в Києві, 20 липня 2015 року

Громадянка Росії Марія Гайдар буде заступником голови Одеської ОДА з вільним мандатом на тримісячному випробувальному терміні. Про це повідомили у понеділок, 20 липня, в Одеському кризовому медіа-центрі після того, як волонтери обговорили це питання з головою облдержадміністрації Міхеїлом Саакашвілі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у понеділок в Одесі волонтери мітингували під стінами ОДА, вимагаючи не призначати на посаду заступника голови облдержадміністрації громадянки Росії Марії Гайдар.

«Громадянство Росії, незнання специфіки регіону, соціальних проблем, не розуміння загальної картини того, що відбувається в країні – це головні причини, щоб Марія Гайдар не займала цю посаду», – заявляють учасники мітингу.

Місцеві активісти спілкувалися з Саакашвілі близько двох годин за зачиненими дверима.

17 липня голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі анонсував призначення Гайдар своїм заступником. За словами Саакашвілі, Гайдар для призначення на посаду прийме українське громадянство.

Російська опозиційна активістка Марія Гайдар – дочка Єгора Гайдара, одного з ідеологів економічних реформ у Росії на початку 90-х років. У різні роки він обіймав високі посади в економічному блоці російського уряду. Єгор Гайдар помер у 2009 році.

XS
SM
MD
LG