Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина та Іран зробили перші кроки для відновлення торговельних відносин


Міністр економіки Німеччини Сіґмар Ґабріель (Л) і президент Ірану Хассан Роугані, Іран, 20 липпня 2015
Міністр економіки Німеччини Сіґмар Ґабріель (Л) і президент Ірану Хассан Роугані, Іран, 20 липпня 2015

Німеччина та Іран зробили перші кроки для відновлення своїх колись тісних торговельних відносин в очікуванні зняття економічних санкцій Заходу проти Тегерана.

У понеділок, 20 липня, міністр економіки Німеччини Сіґмар Ґабріель, під час першого за 13 років візиту німецьких посадовців до Ірану, заявив, що на початку 2016 року у Тегерані може відбутися зустріч німецько-іранської комісії з питань економіки.

У Тегерані Сіґмар Ґабріель зустрівся з президентом Ірану Хассаном Роугані, міністром нафтової промисловості Біджаном Намдаром Зангенехем та головою МЗС Джавадом Заріфом.

19 липня після прибуття до Тегерана Сіґмар Ґабріель заявив, що посилення економічних відносин між Іраном та Німеччиною залежатиме зокрема від покращення стосунків Тегерана з Ізраїлем.

Про досягнення остаточної домовленості щодо ядерної програми Ірану світові лідери та Тегеран оголосили 15 липня. Вона передбачає поступове скасування санкцій щодо Ірану в обмін на значне обмеження його ядерної програми.

Нині Іран займає четверте місце в світі за запасами нафти і друге місце за покладами газу. Міністерство нафти Ірану нещодавно оголосило, що планує залучити до 100 мільярдів доларів іноземних інвестицій для модернізації свого енергетичного сектора.

XS
SM
MD
LG