Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина посилює охорону на кордоні з Сирією


Місце, де стався вибух в Суручі, Туреччина, 20 липня 2015 року
Місце, де стався вибух в Суручі, Туреччина, 20 липня 2015 року

Влада Туреччини оголосила у вівторок про намір посилити охорону кордону із Сирією після теракту в культурному центрі міста Суруч, в результаті якого загинули щонайменше 30 людей і поранень зазнали близько сотні.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина «продовжуватиме здійснення всіх необхідних заходів проти «Ісламської держави». Давутоглу також додав: «Заходи на нашому кордоні з Сирією буде посилено».

У Стамбулі поліція застосувала сльозогінний газ, водомети і гумові кулі для розгону курдських демонстрантів, які звинуватили уряд Туреччини в скоєнні атаки.

Смертоносний вибух прогримів у культурному центрі турецького міста Суруч, що за 10 кілометрів від сирійського міста Кобані, 20 липня.

Турецьке МВС назвало вибух «терористичним нападом» і дехто з високопосадовців заявив, що докази вказують на причетність до теракту угруповання «Ісламська держава».

У центрі проживали 300 членів Федерації асоціацій соціалістичної молоді, які мали брати участь у відбудові Кобані, постраждалого під час боїв курдських сил із бойовиками радикального угруповання «Ісламська держава». У червні через напади «Ісламської держави» у Кобані загинули понад 200 людей.

XS
SM
MD
LG